×
Temps de lectura 1 min.

Durant l'embaràs i el postpart sorgeixen molts dubtes, segur que alguns relacionats amb l'alimentació: quina dieta he de seguir si estic donant de mamar?, quins aliments són millor per al meu nadó?

Efectivament, són etapes en què el cos de la dona canvia i és important cuidar l'alimentació, la base fonamental? portar una dieta equilibrada i saludable. I és que, en la lactància, el nadó s'alimenta a través de la mare, de manera que, els aliments que mengis l'afectaran directament. És a dir, no es tracta de menjar més o menys, sinó de menjar bé.

QUÈ ALIMENTS MENJAR A LA LACTÀNCIA

Durant l'embaràs, el teu cos es prepara per a la lactància, que facilitarà l'alimentació del teu bebè amb llet materna, font d'aliment natural recomanada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) durant els 6 primers mesos de vida de l'infant. A partir de llavors, es recomana seguir amb la lactància materna fins als 2 anys, com a mínim, complementada adequadament amb altres aliments.

En la lactància, el teu cos pateix una sèrie de canvis a molts nivells: del sistema immunològic, endocrí, nerviós i també emocional. Sent conscient d'aquests canvis i entenent-los, pots compensar-los amb una bona alimentació.

Alimentacion en la lactancia: qué comer

Per assegurar que el teu nadó rep totes allò que necessita, la dieta haurà d'augmentar la seva aportació calòrica, donant especial protagonisme a aliments que siguin font d'energia, vitamines, minerals i calci. No oblidis tampoc com d’important és que mantinguis una bona hidratació, i més encara a l'estiu!

Al mateix temps, i no menys important, tinguis present que haurà certs tipus d’aliments i hàbits, com el tabaquisme, que has d’evitar.   

En el següent vídeo, Carlos Leno, farmacèutic i expert en nutrició i esport, explica quins aliments és aconsellable menjar diàriament per assegurar cobrir aquestes necessitats.

Si a través de la dieta no és possible assegurar una correcta cobertura dels nutrients requerits pel nadó i un bon balanç de macro i micronutrients, hi ha complements alimentaris específics per a la lactància. Consulta a la teva farmàcia de confiança i segueix sempre el consell del teu farmacèutic.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Preu