×
Temps de lectura 2 min.

Et costa dormir? sents maldecap de manera recurrent o ansietat? Podrien ser conseqüència de l'estrès. L'estrès és un mecanisme natural, que s'activa perquè ens puguem adaptar a una situació d'alguna manera desafiant, el que cal evitar, però, és l'excés d'estrès continuat i permanent.

Alguns símptomes físics que se'n poden derivar són diarrea o restrenyiment, cansament excessiu, decaïment, músculs tensos, insomni o somnolència o variacions de pes inusuals, entre d'altres.

En cas d'estrès crònic, pot haver baixades de defenses, pressió arterial alta, acne, èczemes, depressió o problemes per una tensió constant com les contractures musculars o el bruxisme.

A més, una situació continuada d'estrès pot comportar hàbits poc saludables com desajustos alimentaris i al descans, o tabaquisme. Aquests són comportaments que poden transmetre una sensació de disminució de l'estrès de manera momentània, però no efectiva ni saludable.

5 Consejos prácticos para gestionar el estrés

5 CONSELLS PRÀCTICS PER GESTIONAR L'ESTRÈS

La bona notícia és que, encara que és difícil eliminar completament l'estrès, comptes amb senzilles eines i accions a incorporar al dia a dia que t'ajudaran a reduir-lo i controlar-lo de manera saludable.

  1. La lectura. Una acció quotidiana i a l'abast de tothom. Només dedicant-li 6 minuts reduïxes el teu ritme cardíac i la tensió muscular. A més, segons un estudi de la Universitat de Sussex (Regne Unit), llegir pot reduir els nivells d'estrès en un 68%.
  2. L’exercici físic. Fer esport adaptat a les teves característiques ajuda el teu cos a alliberar endorfines (les famoses hormones de la felicitat), fet que t'aporta una sensació de benestar general.
  3. Una alimentació equilibrada. Assegurar els macronutrients i els micronutrients que necessita el teu organisme és un bon aliat per tenir l'estrès sota control. Enriqueix els teus plats amb verdures i fruites fresques i evita aliments processats i begudes que puguin pujar els teus nivells d'estrès com són les que contenen sucre o cafeïna.
  4. La meditació o activitats com el ioga o el mindfulness és una bona manera de desconnectar la teva ment i prendre't un minut per respirar.
  5. La naturalesa. Un bon passeig en un entorn natural, ja sigui un bosc o a prop del mar, és una opció per posar distància de l'activitat diària i buidar la teva ment.

Altres activitats que estan a l'abast de tothom i que poden ajudar a gestionar l'estrès poden ser pintar mandales o escriure; ballar i escoltar música relaxant també poden resultar un bons rebaixadors d'estrès… sense oblidar el potencial del riure.

A més, si et trobes en una situació molt estressant no dubtis a recolzar-te al teu entorn i demanar consell professional. Tens una farmàcia sempre a prop teu.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Preu